Telkige aias või telkimisalal

Leidke sobiv telkimisala. Püstitage telk, ööbige telgis. Õhtul tehke grilli!

Kui õues lähevad ilmad soojemaks ning päike hakkab kõrgemalt paistma on ideaalne aeg telkimiseks. Telkimine on vahva tegevus ning lapsed üldiselt armastavad seda. Kui aga õues on ikka veel jahe võib telgi püsti panna kasvõi elutoas – seiklus kodust lahkumata!

Telkimine on huvitav tegevus kuna me saame magada uues kohas, nautida värsket õhku ning koguda endale uusi kogemusi ning mälestusi. Kõige lahedam on aga just enne magamaminekut ringi joosta, mänge mängida või lõkke ääres vahukomme süüa ning huvitavaid jutte kuulata – just nagu filmides. Hommikul saab aga kohe telgist välja hüpata ning tegutsema hakata. Telgis magades on super uni ning üli lahedad unenäod, eriti veel kui magatakse keset loodust ning ümbruses olevad vaiksed hääled teid magama panevad. Mida huvitavam koht telkimiseks leitakse seda mõnusamad on ka looduslikud hääled: mere ääres saab kuulata kuidas lained rannas tööd teevad, metsas saab aga kuulata puude kohinat, pargis aga omakorda lindude laule.

Miks minna loodusesse telkima? Looduses saab nii palju huvitavat teha: matkata, ellujäämiskursuse nippe õppida, süüa teha, kala püüda, trenni teha, seeni korjata või niisama lõbutseda.

Telkimise kõige raskem moment on aga telgi kokku panemine, see on tüütu ning raske tegevus. Kui telki püsti panna on veel huvitav ning lahe, siis telgi kokkupanek on igav, mistõttu tuleb lastevanematel ka see osa telkimisest huvitavamaks teha: võistlus; tööde ära jagamine; mäng vms. Lapsed õpivad töö tegemist ning teistega arvestamist.

Kui lapsed tahavad telkida aga vabasse loodusesse ei saa miskipärast minna saab telgi püsti panna ka hoovi. Sama huvitav, võibolla isegi lahedam kuna maja on lähedal ning telki saab kaasa võtta rohkem asju, samuti on võimalik rohkem süüa ning grillida. Lisaks, kui öösel läheb liiga külmaks või vihma hakkab sadama, saab kiiresti tuppa joosta.

Niisiis, kui lapsed tahavad magada õues, siis tuleb telk üles otsida ning tööle asuda!

Loovtegevus">
Jaga:

administrator

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga